ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ: ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ POS !!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ: ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ POS !!!

ΜΕ ΚΥΑ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/pos.htmlΜετά από πρόταση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Πιτσιόρλα εκδόθηκε απόφαση για την εξαίρεση από την υποχρρεωτική εγκατάσταση και αποδοχή POS των σχολικων κυλικείων.

Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιόρλα οι υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)» με Αριθμό Δραστηριότητας «56.29.20.04 και μόνο, εξαιρούνται από την υποχρέωση απόκτησης POS.

Όπως αναφέρει η απόφαση «από τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) «56.29 Άλλες υπηρεσίες εστίασης» του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της αριθμ. 133473/2017 (Β΄ 4309) "Συμπλήρωση και τροποποίηση της αριθμ. 45231/2017 (Β΄ 1445) απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, «Ρύθμιση υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016, (Α΄240)»", εξαιρείται η υποκατηγορία του ΚΑΔ «56.29.20.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)».

Η υποχρέωση της εγκατάστασης των POS είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα αλλά και αγανάκτηση στα κυλικεία των σχολείων.

«Η υποχρεωτικότητα εγκατάστασης προσκρούει σε ορισμένες εγγενείς αδυναμίες που σχετίζονται με τη φύση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και με το προφίλ των καταναλωτών που είναι μαθητές.» είχε τονίσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Αθηνών.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

-------------------
Σ.Κ
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment