ΕΝΑΝΤΙ "ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ" ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !

ΕΝΑΝΤΙ "ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ" ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !


ΑΡΘΡΟ 78 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ  - 
ΔΙΑΤΑΞΗ 'ΒΟΜΒΑ' 

Διάταξη-βόμβα στο άρθρο 78 του πολυνομοσχεδίου
Με βάση τις εμπορικές τιμές και όχι τις αντικειμενικές αξίες οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο 

Με βάση τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς που είναι πλέον πολύ χαμηλές και όχι με βάση τις πολύ πιο υψηλές αντικειμενικές αξίες θα εκτιμά το Δημόσιο την αξία των ακινήτων που κατάσχει από τους οφειλέτες του, ενώ και οι τιμές πρώτης προσφοράς στους πλειστηριασμούς που θα ακολουθούν θα καθορίζονται με βάση τις εμπορικές τιμές

Ουσιαστικά, στο πλαίσιο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που θα λαμβάνει σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου η ΑΑΔΕ θα μπορεί, αφού πρώτα κατάσχει τα ακίνητά τους, να τα εκποιεί έναντι πολύ χαμηλών τιμημάτων και να εισπράττει πολύ πιο γρήγορα έστω ένα τμήμα από τα οφειλόμενα ποσά ή ακόμη και ολόκληρα τα ποσά! 

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το 78 του πολυνομοσχεδίου, οι τιμές των ακινήτων που θα κατάσχονται για απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα εκτιμώνται με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές αξίες. 

Η ρύθμιση αυτή θα εφαρμοστεί κατόπιν έκδοσης κοινής απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ στην οποία θα καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού της εμπορικής αξίας κάθε ακινήτου που κατάσχεται, το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας αυτής, ο τρόπος καθορισμού της αμοιβής του καθώς και κάθε άλλο ειδικότερα θέμα. 

Ως τιμή πρώτης προσφοράς του ακινήτου που θα εκπλειστηριάζεται από την ΑΑΔΕ θα είναι πλέον η εμπορική αξία αυτού, όπως αυτή θα προσδιορίζεται κατά το χρόνο επιβολής της κατάσχεσης.


_________________________________________
ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr
_________________________________________
Σ.Κ. 


Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment