FAQ

1. ΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΓΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΠολΔ ΠΕΡΙ ΣΩΡΡΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΔΙΚΙΑΣ.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΣΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΝΝΟΜΟΥ ΣΥΜΕΦΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ, ΤΟ (Α) ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ (Β) ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ.
ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΑΤΟΜΙΚΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ, ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΟΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ.
Η ΣΩΡΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ, ΟΜΑΔΙΚΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΝΑΓΟΝΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΦΥΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.  


2.  ΕΡΩΤΗΣΗ   
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΟΣ, ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.

3. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΙΕΡ, ΧΑΡΤΙ, ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ.

4. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ. ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ 95.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

5. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΤΗΣ.ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ :


6. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΠΟΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ. 
ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, Η ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. 
Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΟΧΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ Ή ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΚΑΡΤΩΝ. 


7. ΕΡΩΤΗΣΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ (%) ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ (%) ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, όχι Δικηγορική Εταιρεία !!!

8. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 20,00 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΚΑΙ Η ΕΦΑΠΑΞ (ΜΙΑ ΦΟΡΑ) ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΑΓΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. 
ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 50,00 ΕΥΡΩ  ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠ'ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ κου ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΑΤΕ, ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΟΣΟΥ 30,00 ΕΥΡΩ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
5039-075878-500

ΙΒΑΝ
GR46 0172 0390 0050 3907 5878 500
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Υπ' όψη Δικηγόρου κου ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΑΜΔΣΑ 26001
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ E MAIL  
kinima.ypervasi@gmail.com  

ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ.ο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΜΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚ ΤΜΗΜΑ Ή ΚΕΠ,  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 50,00 Ή ΤΩΝ 30,00 ΕΥΡΩ.

9.α  ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΤΡΙΤΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ Ή ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Π.Χ. ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ Ή ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ 95.000 ΕΥΡΩ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ.
Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΖΗΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. 

ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ Ή ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΓΩΝ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ, ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ή Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.

9.β    ΕΡΩΤΗΣΗ   
ΚΑΙ ΑΝ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΔΟΘΕΙΣΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΤΟΝ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΩΣΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 95.000 ΕΥΡΩ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ, ΕΤΣΙ, ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΑΝΕΙΟΥ 100.000 ΕΥΡΏ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ 190.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 190.000 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ :
ΣΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ, ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.  

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΩΣ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.
ΕΤΣΙ, ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ.


10. ΕΡΩΤΗΣΗ 
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 221 και 222 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
(ΚΠολΔ), συμμετέχοντας στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών,ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης, χάσουμε - κερδίσουμε,προστατεύουμε ολόκληρη την περιουσία μας από Διαταγές Πληρωμής και Πλειστηριασμούς,για τουλάχιστον 10 χρόνια !!!


Η Κατάθεση της ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ δημιουργεί εκκρεμοδικία υπέρ των εναγόντων δανειοληπτών,σύμφωνα με τα άρθρα 221 και 222 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ). 
Έτσι, όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία (10 τουλάχιστον χρόνια) και μέχρι να τελεσιδικήσει η Ομαδική Αγωγή, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για τα ίδια επίδικα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ανάμεσα στους ίδιους ενάγοντες δανειολήπτες και τις ίδιες εναγόμενες τράπεζες. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η εκκρεμοδικία από την άσκηση της Ομαδικής Αγωγής, να καθιστά απαράδεκτη την εκδίκαση της αιτήσεως εκδόσεως διαταγής πληρωμής από την Τράπεζα, η δε τυχόν εκδοθείσα διαταγή πληρωμής, να ακυρώνεται κατόπιν ασκήσεως ανακοπής από τον ενάγοντα δανειολήπτη.
Έτσι, όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία της Ομαδικής Αγωγής, οι εναγόμενες τράπεζες δεν μπορούν να προβούν σε πλειστηριασμούς επί της περιουσίας των εναγόντων δανειοληπτών, επειδή δεν μπορούν να εκδώσουν εναντίον τους διαταγές πληρωμής, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τον πλειστηριασμό ή, αν τυχόν τις εκδώσουν, αυτές ακυρώνονται από τους ενάγοντες δανειολήπτες με άσκηση ανακοπής.
Όμως, η διαταγή πληρωμής μπορεί να εκδοθεί μία μόνο φορά για κάθε απαίτηση.
Έτσι, αν οι εναγόμενες με την Ομαδική Αγωγή τράπεζες κάνουν το λάθος και εκδώσουν διαταγές πληρωμής κατά των εναγόντων δανειοληπτών, επειδή αυτές κατά τα ανωτέρω θα ακυρωθούν, οι τράπεζες θα έχουν απωλέσει οριστικά το δικαίωμα της εκτέλεσης, δηλαδή του πλειστηριασμού, με βάση τη διαδικασία της διαταγής πληρωμής και θα πρέπει, μετά την τελεσιδικία της Ομαδικής Αγωγής (10-15 χρόνια) να στραφούν κατά των εναγόντων δανειοληπτών με τακτική αγωγή, προκειμένου να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους από δάνεια και κάρτες, δηλαδή άλλα 10-15 χρόνια, ήτοι σύνολο τουλάχιστον 20 χρόνια !!

Γι' αυτό φροντίστε να μπείτε στην ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, πριν σας βγάλουν οι τράπεζες διαταγές πληρωμής !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!


Άρθρο 221 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας :
1. Με την άσκηση της αγωγής σύμφωνα με το άρθρο 215, η κατάθεσή της έχει ως συνέπεια α) εκκρεμοδικία, β) το αμετάβλητο της δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας του δικαστηρίου, γ) την προτίμηση ανάμεσα σε περισσότερα αρμόδια δικαστήρια, και η επίδοσή της έχει ως συνέπεια τα αποτελέσματα που το ουσιαστικό δίκαιο ορίζει ότι επέρχονται από την έγερση της αγωγής.
2. Εκκρεμοδικία συνεπάγεται και η υποβολή, ενώ διαρκεί η δίκη, αίτησης με την οποία επιδιώκεται καταψήφιση, αναγνώριση ή διάπλαση, καθώς και η πρόταση ένστασης συμψηφισμού
.
Άρθρο 222 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας :
Kατά το άρθρο 222 ΚΠολΔ όταν επέλθει η εκκρεμοδικία και όσο αυτή διαρκεί, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για την ίδια επίδικη διαφορά ανάμεσα στους ίδιους διαδίκους, εφόσον εμφανίζονται με την ίδια ιδιότητα.

Έτσι, κατά το άρθρο 222 ΚΠολΔ, όταν επέλθει η εκκρεμοδικία και όσο αυτή διαρκεί, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για την ίδια επίδικη διαφορά ανάμεσα στους ίδιους διαδίκους, εφόσον εμφανίζονται με την ίδια ιδιότητα.

11. ΕΡΩΤΗΣΗ
ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ 221 & 222 ΚΠολΔ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


12. ΕΡΩΤΗΣΗ

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΥΠΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΗ ΒΕΒΑΙΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ !!!
Οι Τράπεζες, καθ’ όλο το διάστημα εξυπηρέτησης μιας δανειακής σύμβασης, εντελώς αυθαίρετα, παράνομα και αντισυμβατικά, ενσωματώνουν στις απαιτήσεις τους διάφορα χρηματικά ποσά, ενδεικτικά τόκους, χρεωλύσια, τόκους υπερημερίας και έξοδα και ως εκ τούτου χρεώνουν τους δανειολήπτες με διάφορα αυθαίρετα χρηματικά ποσά, τα οποία δεν οφείλουν σε καμία περίπτωση, καθιστώντας έτσι και τις συνολικές απαιτήσεις τους μεγαλύτερες των πραγματικών, λόγω ακριβώς αυτών των αυθαίρετων, αντισυμβατικών και παράνομων χρώσεων, τις οποίες δεν έπρεπε να είχαν ενσωματώσει στα συνολικά ποσά των οφειλών των δανειοληπτών.

Έτσι, οι Τράπεζες συμπεριλαμβάνουν στις απαιτήσεις τους, εντελώς αυθαίρετα, παράνομα και αντισυμβατικά, παράνομους τόκους και χρεώσεις, ήτοι:

α) τοκισμός, κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμός της εισφοράς του Ν. 128/75,

β) παράνομος υπολογισμός επιτοκίου, με βάση υπολογισμού το ημερολογιακό έτος των 360 ημερών, αντί της εκ του νόμου ρητά προβλεπόμενης βάσης υπολογισμού των 365 ημερών και, κατά τα δίσεκτα έτη, των 366 ημερών και

γ) παράνομος υπολογισμός του συνολικού ετήσιου πραγματικού επιτοκίου και του ποσοστού επιβάρυνσης, αντίθετα με την υποχρεωτική, νόμιμη ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ και μέθοδο υπολογισμού που αποτυπώνεται στο μέρος Ι του παραρτήματος Ι της Κ.Υ.Α. Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10) περί Σ.Ε.Π.Ε. και, έτσι, η απαίτησή της δεν είναι βέβαιη και εκκαθαρισμένη, κατά την έννοια των άρθρων 623επ. ΚΠολΔ και 916 ΚΠολΔ.


ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΝΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ :
 • ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 
 • ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΚΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΒΕΒΑΙΟΥ & ΑΝΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ 
 • ΣΤΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΥΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 128/1975, ΕΚΤΟΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 360 ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΤΙ ΤΩΝ 365 & 366 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΣΕΚΤΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.Π.Ε. (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ)
 • ΣΤΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Η Τράπεζα, προκειμένου να εκδώσει ΝΟΜΙΜΗ Διαταγή Πληρωμής, πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι η απαίτησή της είναι ΟΡΙΣΜΕΝΗ (συγκεκριμένη / εκκαθαρισμένη) και ΒΕΒΑΙΗ (δέν υπάρχουν προϋποθέσεις / όροι).

Η δε απόδειξη όλων των ανωτέρω, πρέπει να προκύπτει από τα έγγραφα που προσκομίζει η τράπεζα.

Δηλαδή, το βάρος της απόδειξης ανήκει στην τράπεζα και όχι στον δανειολήπτη !!!

Τα υπό συζήτηση ερωτήματα, λοιπόν, είναι τα εξής :
 1. Πόσο ορισμένη είναι η απαίτηση της Τράπεζας, όταν για την έκδοση διαταγής πληρωμής προσκομίζει ,ΤΟ ΠΟΛΥ, μία κίνηση λογαριασμού ;;;;
 2. Μπορεί ο αντισυμβαλλόμενος του πιστωτικού ιδρύματος (δλδ ο δανειολήπτης) να επιβεβαιώσει την ‘μετατροπή’ των συμβατικών όρων σε αριθμητικές πράξεις ;;;;
 3. Μήπως μπορεί ο Δικαστής ;;;;
 4. Στις λογιστικές εγγραφές της απαίτησης της Τράπεζας, είχε ή/και έχει πρόσβαση ο δανειολήπτης ;;;;
 5. Μήπως ο Δικαστής ;;;;
 6. Στον τρόπο υπολογισμού της απαίτησης της Τράπεζας, είχε ή/και έχει πρόσβαση ο     δανειολήπτης ;;;;
 7. Μήπως ο Δικαστής ;;;;
 8. Πώς προκύπτει, στην κίνηση του λογαριασμού μου, ότι π.χ. το ποσό των 90,38€ είναι σωστό ;;;; 
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

Πώς ;;;
Αρκεί να ζητήσουμε από την ΤΡΑΠΕΖΑ, με το ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ, να μας δώσει τα αντίγραφα των υπολογιστικών πράξεων κάθε χρέωσης, όπως αυτές είναι καταχωρημένες στην κίνηση του λογαριασμού μας, από τις οποίες πρέπει να αποδεικνύεται ότι αυτές έγιναν κατ' εφαρμογή του μαθηματικού τύπου - φόρμουλας της ΚΥΑ Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10) περί ΣΕΠΕ, όπως αυτή αναλύεται στην από 05/09/2015 Γνωμοδότηση του Καθηγητή Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
Και αν δεν μας τα δώσει ;;;
Ζητάμε από την ΤΡΑΠΕΖΑ να επανακαθορίσει την απαίτησή της !!!

Κι αν αυτή δεν το κάνει ;;;
Τότε προφανώς, η απαίτησή της ΠΑΣΧΕΙ βεβαιότητας !!!


Και τι συνέπειες επιφέρει αυτό ;;;
ΑΚΥΡΩΣΙΑ της Διαταγής Πληρωμής !!!
  Blogger Comment