ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ 
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://filoiypervasi-pireas.blogspot.com/2016/11/blog-post_882.html
Για τους τελευταίους μήνες του έτους μετατίθεται η έναρξη του διαγωνισμού πώλησης από την Εθνική μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική θα περιμένει την ωρίμανση της διαδικασίας που τρέχει η Alpha για χαρτοφυλάκιο με αντίστοιχα χαρακτηριστικά (project Jupiter). Όπως έγραψε το Euro2day.gr, οι δεσμευτικές προσφορές για το project Jupiter θα υποβληθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται μικρή παράταση.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρει η Εθνική, στοχεύοντας η συναλλαγή να ολοκληρωθεί το αργότερο τον Ιανουάριο του 2019. Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εντός ισολογισμού απαιτήσεις ονομαστικής αξίας 600 εκατ. ευρώ,για τις οποίες η τράπεζα έχει σχηματίσει ικανοποιητικές προβλέψεις καθώς πρόκειται στην πλειονότητά τους για καταγγελμένα δάνεια.

Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει φέτος τον ευκολότερο στόχο μείωσης των NPEs μεταξύ των συστημικών τραπεζών. Καλείται να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της κατά 2,5 δισ. ευρώ, αλλά κουβαλά «μαξιλάρι» υπεραπόδοσης 0,83 δισ. ευρώ από το 2017.

Έτσι χρειάζεται 1,5 δισ. για να υποχωρήσουν τα NPEs στα 15,8 δισ. ευρώ ως το τέλος της χρονιάς. Στο τέλος του 2019, τα NPEs πρέπει να υποχωρήσουν τουλάχιστον στα επίπεδα των 13,1 δισ. ευρώ.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού Earth (πώληση δανείων χωρίς εξασφαλίσεις ονομαστικής αξίας 2 δισ.) μείωσε τις εντός ισολογισμού απαιτήσεις κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ.


_____________________________________________________________________
ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1628555/ete-ton-oktovrio-h-polhsh-kokkinon-daneion-me-exas.html
_____________________________________________________________________
Σ.Κ. στις 12:01:00 μ.μ.
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment