ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜOΥΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟΥΣ Η ΑΑΔΕ !!!

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜOΥΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟΥΣ Η ΑΑΔΕ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Την ίδια ώρα οι οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν συνολικά τα 130 δις ευρώ !!!


Στο σφυρί για λίγα ευρώ ετοιμάζεται να βγάλει η Εφορία 5.109 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου, τα οποία, με βάση τη νέα νομοθεσία, μπορούν να ξεπουληθούν για λίγα ευρώ, με αποτέλεσμα οι πολίτες και να χάσουν το σπίτι τους και να μην ξεμπλέξουν με τα χρέη τους!

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει προγραμματίσει τη διενέργεια 5.109 e-πλειστηριασμών, ενώ συνολικά για το τρέχον έτος έχουν «κλειδώσει» 17.000 πλειστηριασμοί.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς δεν ορίζεται πλέον η αντικειμενική αξία αλλά η εμπορική, καθώς επιτρέπεται να εκποιηθούν ακίνητα για χρέη στο Δημόσιο κάτω και από την αντικειμενική. Μετά τη διενέργεια όμως δύο άγονων πλειστηριασμών η τιμή επιτρέπεται να πέσει ακόμα χαμηλότερα, κάτω και από την πρώτη τιμή εκκίνησης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να βγάζει στο σφυρί ακίνητα ακόμα και για χρέη άνω των 500 ευρώ. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το Δημόσιο, ενώ το 2016 έγιναν 11.
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου 2018 και οι κατά ΚΕΔΕ διενεργούμενοι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί, κατά τα πρότυπα της κοινής αναγκαστικής εκτέλεσης, διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμού (ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ) και μέσω του διαδικτυακού τόπου www.eauction.gr. Επίσης, οι περιλήψεις των προγραμμάτων πλειστηριασμού δημοσιεύονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (www. deltiotnomic.gr).

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε καθημερινή βάση διενεργούνται περίπου 1.000 κατασχέσεις από τα δικαστικά τμήματα των Εφοριών σε όσους χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο ποσά άνω των 500 ευρώ. Αλλωστε για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής υπηρεσίας τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ΚΕΔΕ και είναι:

α) Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.
β) Κατάσχεση ακινήτων.πηγη: dimokratianews.gr

---------------
Σ.Κ
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment