ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: ΣΕ 5 ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙ 6 ΓΙΑ ΟΣΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 27/6 !!!

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: ΣΕ 5 ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙ 6 ΓΙΑ ΟΣΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 27/6 !!!Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την υποβολή των δηλώσεων έως και τις 26 Ιουλίου.


Ωστόσο, όσες επιχειρήσεις δεν πρόλαβαν ή δεν θέλησαν να υποβάλουν φορολογική δήλωση ως τις τις 27 Ιουνίου, υποχρεούνται να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος σε 5 αντί 6 μηνιαίες δόσεις.

Τι ορίζει η νομοθεσία


Όπως ενημερώνει τα μέλη του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, η καταβολή του φόρου γίνεται σε έξι, κατ' ανώτατο όριο, ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη εξ αυτών καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις πρέπει να εξοφληθούν μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

Τι αλλάζει στις δόσεις


Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όσες επιχειρήσεις υπέβαλαν δήλωση ως 27 Ιουνίου έχουν δικαίωμα εξόφλησης του φόρου σε έξι δόσεις, ενώ όσες αξιοποίησαν το “παράθυρο” της παράτασης θα πρέπει να εξοφλήσουν το φόρο σε πέντε δόσεις.

Αντιθέτως, για τα φυσικά πρόσωπα, ακόμα και για όσους υποβάλουν δήλωση ως τις 26 Ιουλίου, αξιοποιώντας την παράταση, διατηρούν το δικαίωμα εξόφλησης σε τρεις διμηναίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 31η Ιουλίου.

Η δεύτερη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί ως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη ως τις 30 Νοεμβρίου.
__________________________________
ΠΗΓΗ: moneyonline.gr
______________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment