"ΠΟΛΕΜΟΣ" 12 ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!

"ΠΟΛΕΜΟΣ" 12 ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...

Επιστολή του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών εκ μέρους και των εξής χωρών: Βελγίου, Λουξεμβούργου, Αυστρίας, Σουηδίας, Δανίας, Φινλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Ιρλανδίας και Μάλτας.


Το κοινό σχέδιο της Γερμανίας και της Γαλλίας για έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο «πόλεμο» από άλλα κράτη μέλη, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των δύο χωρών να προχωρήσουν σε μια ριζική μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης.

Η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φινλανδία είναι μεταξύ των 12 κρατών που αμφισβητούν την ανάγκη για μια κοινή «δημοσιονομική ικανότητα» της ευρωζώνης, αμφισβητώντας ένα από τα βασικά στοιχεία του οράματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκα Χέκστρα έγραψε στον επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, για να υπογραμμίσει ότι υπάρχει «μεγάλη απόκλιση» όσον αφορά την ανάγκη για οποιονδήποτε προϋπολογισμό, με αρκετές χώρες να ανησυχούν για τον «ηθικό κίνδυνο» του σχεδίου και αμφισβητούν τη «δημοσιονομική ουδετερότητά» του.

Διπλωμάτες της Ε.Ε. ανέφεραν πως οι παραχωρήσεις που έκανε η Άγκελα Μέρκελ στον κ. Μακρόν συσπείρωσαν άλλες χώρες ενάντια στο σχέδιό τους, εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να αφήσει τους φορολογούμενούς τους εκτεθειμένους σε προβλήματα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Αξιωματούχοι επισήμαναν πως οι διαιρέσεις ήταν εμφανείς στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Λουξεμβούργου την Πέμπτη.

Στην επιστολή του ο κ. Χέκστρα επέμεινε ότι η έλλειψη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό πρέπει να γνωστοποιηθεί στους ηγέτες των κρατών μελών στηΣύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν υπήρχε εμφανώς καμία συναίνεση για να αρχίσει η διερεύνηση επιλογών» στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών την Πέμπτη, σημείωσε ο κ. Χέκστρα.

Την επιστολή έγραψε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών εκ μέρους του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας και της Μάλτας.

_________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment