ΣΕ ΕΠΙΚΕΡΔΗ ΜΠΙΖΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ !!!

ΣΕ ΕΠΙΚΕΡΔΗ ΜΠΙΖΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ;;;
Έσοδα περίπου 2.500.000 ευρώ υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν το πρώτο τρίμηνο από την «μπίζνα» με την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες.Η υποβολή των δηλώσεων απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους για τις πλαστικές σακούλες, ειδικά για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, επιτρέπεται να γίνει έως το τέλος Μαΐου αντί έως το τέλος Απριλίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Τα έσοδα, βάσει των ανακοινώσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αγορά και τη δωρεάν διανομή σακουλών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και τη διεξαγωγή εκστρατείας ενημέρωσης. Η χρέωση της λεπτής πλαστικής σακούλας με 0,04 ευρώ ξεκίνησε να ισχύει στη χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου (και θα αυξηθεί σε 0,09 ευρώ από 1ης Ιανουαρίου 2019). Το περιβαλλοντικό τέλος, που πληρώνουν οι πολίτες για τον αγορά σακούλας, εισπράττεται από τα καταστήματα λιανικής και στη συνέχεια αποδίδεται κάθε τρίμηνο στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της, οι εισπράξεις του πρώτου τριμήνου εφαρμογής του περιβαλλοντικού τέλους θα είναι περίπου 2.500.000 ευρώ» αναφέρει ο Λευτέρης Κιοσές, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). «Με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, η μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας φθάνει πλέον το 80% σε σχέση με πέρυσι στα σούπερ μάρκετ και στο σύνολο της αγοράς το 60%-65%».


ΠΗΓΗ: dimokratianews.gr

--------------
Σ.Κ
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment