ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΛΩΝΟΣ ΤΗΣ AIRBNB ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΛΩΝΟΣ ΤΗΣ AIRBNB ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΑΠΑΤΗ ΜΕ «ΜΑΪΜΟΥ» ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία αναγνώστη του Europost.gr κύκλωμα απατεώνων χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές αγγελίες ενοικίασης ακινήτων, προκειμένου να αποσπά χρήματα από ανύποπτους υποψηφίους ενοικιαστές.


Τα στοιχεία που έδωσε στο Europost.gr ο καταγγέλλων αναγνώστης συνθέτουν την εξής εικόνα:
Οι απατεώνες βρίσκουν στην πλατφόρμα της AirBnb σπίτια, που θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργήσουν σαν “δολώματα”.

Παίρνουν το σύνολο του υλικού, που αφορά τα σπίτια αυτά (φωτογραφίες κλπ) και τα αναδημοσιεύουν σε μεγάλες ιστοσελίδες μικρών αγγελιών δίνοντας άλλα στοιχεία δήθεν ενδιαφερομένου ιδιοκτήτη.

Εννοείται, ότι σε όποιον ενδιαφερθεί για την ενοικίαση του ακινήτου, του στέλνουν link με πανομοιότυπα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά(πλατφόρμα κλώνος της Airbnb) και με λογαριασμό για την κατάθεση της πληρωμής με ηλεκτρονικό τρόπο.

Είναι τόσο καλά μελετημένη η απάτη, ώστε γίνεται και ανταλλαγή πληροφοριών μέσω email, για να πειστεί ο υποψήφιος ενοικιαστής να στείλει τα χρηματικά ποσά.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από το ψεύτικο link που μας έστειλε ο αναγνώστης.

Η αληθινή αγγελία από την πλατφόρμα της Airbnb

Και η ψεύτικη αγγελία από τους απατεώνες


Η βασική διαφορά μεταξύ της πραγματικής αγγελίας και της “ψεύτικης” είναι η διεύθυνση της σελίδας (url) όπου το όνομα του ιστοτόπου είναι διαφορετικό και ο ιστότοπος δεν διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας ssl.

Ψεύτικο link

Αληθινό link

Πιστοποιητικό SSL


Η σελίδα επιβεβαίωσης είναι παρόμοια με την κανονική όπου ο ανυποψίαστος υποψήφιος ενοικιαστής κάνει την κατάθεση χάνοντας τα λεφτά του.


Ψεύτικη σελίδα επιβεβαίωσης


Ευτυχώς ο αναγνώστης μας είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία και αντιλήφθηκε την απάτη εις βάρος του έγκαιρα ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές και τον πραγματικό ιδιοκτήτη που προέβη σε καταγγελία.


_____________________________
ΠΗΓΗ: europost.gr
________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment