ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000.000 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000.000 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ TUC

Σύμφωνα με έρευνα του TUC, στη Μεγάλη Βρετανία των 65 εκατομμυρίων κατοίκων, υπάρχουν 3,1 εκατομμύρια παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Το νούμερο, είναι κατά ένα εκατομμύριο μεγαλύτερο από το αντίστοιχο για το 2010, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 50%.

Από τα ένα εκατομμύριο αυτά παιδιά που προστέθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια, τα 600.000 είναι παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται.

Ο γενικός γραμματέας του TUC Frances O’Grady, σημειώνει πως:

Με τα εισοδήματα να πέφτουν για χρόνια και τις παροχές να περικόπτονται, εκατομμύρια γονείς παλεύουν προκειμένου να ταΐσουν και να ντύσουν τα παιδιά τους.

Επισημαίνεται πως για την έρευνα, το όριο της σχετικής φτώχειας, ορίζεται κάτω από το 60% του μέσου εισοδήματος.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας προς το παρόν αρνείται τα στοιχεία της έρευνας, τονίζοντας μάλιστα πως όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια, αλλά αυτά έχουν μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε για το 2017, στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για τα έξοδα σε εξοπλιστικά προγράμματα, ξοδεύοντας 47.2 εκατομμύρια δολάρια._____________________________________________
ΠΗΓΗ: anemosanatropis.blogspot.gr
_____________________________________________
Σ.Κ. 


Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment