ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ 1/5/2018 !!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ 1/5/2018 !!!

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ «ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ» ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Πραγματική βόμβα για τους οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη προς τις τράπεζες αφού αφενός το ακίνητο τους θα βγαίνει στο σφυρί σε τιμή-σοκ με βάση την εμπορική αξία και αφετέρου το πλειστηρίασμα θα πηγαίνει χωρίς όριο στις τράπεζες με το Δημόσιο να αποζημιώνεται τελευταίο !!!

Δηλαδή θα σου βγάζει το σπίτι στο σφυρί το Δημόσιο και θα συνεχίζεις, αναλόγως τις τραπεζικές οφειλές, ενδεχομένως να χρωστάς και πάλι ολόκληρο το ποσό για το οποίο η Εφορία ή τα Ταμεία στο έβγαλαν σε πλειστηριασμό !!!
Από 1η Μαΐου στο σφυρί η πρώτη κατοικία και για οφειλές προς το Δημόσιο – Αρνητικοί οι δανειστές στην παράταση του νόμου Κατσέλη
Με τους θεσμούς να μην σηκώνουν κουβέντα για πιθανή παράταση του νόμου Κατσέλη που ισχύει μέχρι 31/12/2018, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων παίρνουν «φωτιά» από 1ης Μάιου του 2018 καθώς επεκτείνονται και για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία - ασφαλιστικά ταμεία).

Σχετική διάταξη ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Δευτέρα και η οποία στριμώχνει ακόμη περισσότερο τους οφειλέτες αφού δεν προβλέπει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία. Που σημαίνει ότι η Εφορία μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση ακινήτου και για οφειλές προς το Δημόσιο λίγο πάνω από τα 500 ευρώ.

Ωστόσο, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, σε πρώτη φάση τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί δεν θα είναι πρώτες κατοικίες αλλά θα είναι ακίνητα φορολογούμενων που χρωστούν στην Εφορία πάνω από 50.000 ευρώ. Βέβαια όσο περνούν οι μήνες το όριο θα μειώνεται και ο κλοιός θα σφίγγει ακόμη περισσότερο για τους οφειλέτες με μικρότερες οφειλές προς το δημόσιο.

Τα ακίνητα των φορολογούμενων – ασφαλισμένων που χρωστούν στο Δημόσιο όχι μόνο θα βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ αλλά θα εκποιούνται όσο - όσο. Ο νόμος προβλέπει πλέον πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική.

Τι σημαίνει αυτό για τους οφειλέτες;
Με δεδομένο ότι η αγορά των ακινήτων έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια και οι εμπορικές τιμές σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται πολύ κάτω από τις αντικειμενικές σε επίπεδα που υπερβαίνουν ακόμη και το 50%, οι πλειστηριασμοί δεν θα κηρύσσονται άγονοι όπως γινόταν μέχρι τώρα. Εκτιμάται ότι θα υπάρχουν πλειοδότες που θα παίρνουν τα ακίνητα των οφειλετών σε σκοτωμένες τιμές.Μάλιστα, το τίμημα με το οποίο θα βγαίνουν στο σφυρί τα ακίνητα μπορεί να μην είναι αρκετό για να καλύψει τα χρέη των φορολογούμενων με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να βρεθούν όχι μόνο να χάσουν τα ακίνητά τους αλλά και συνεχίσουν να οφείλουν στην εφορία και να παραμένουν ανοιχτοί σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν - αν δεν συμβαίνουν ήδη για όσους έχουν κόκκινα δάνεια - με τους δανειστές να εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο παράτασης του γνωστού νόμου Κατσέλη. Το θέμα πάντως των «κόκκινων» δανείων» παρακολουθείται με προσοχή από τις Βρυξέλλες αφού συνδέεται άμεσα με την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών και η πρώτη αντίδραση στο ενδεχόμενο μιας παράτασης του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία είναι αρνητική.
Έτσι οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη θα παραμείνουν σε ισχύ έως το τέλος του 2018 προστατεύοντας την πρώτη κατοικία για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα το οποίο για άγαμο έχει οριστεί στις 13.906 ευρώ, για το ζευγάρι στις 23.659 ευρώ, ενώ προβλέπεται προσαύξηση 5.714 ευρώ για κάθε παιδί, με «ταβάνι» τις 40.800 ευρώ.
Η αξία της κύριας κατοικίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 220.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση 20.000 ευρώ για κάθε παιδί και «ταβάνι» τις 280.000 ευρώ.
_______________________________________
πηγη: bankingnews.gr
_______________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment