ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ POS ;

ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ POS ;

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ "ΜΠΛΟΚΑΚΙ" ; 


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ  

 


Διευκρινίσεις σχετικά με τη χρήση του POS για όσους εργάζονται με μπλοκάκι έδωσε η Υφυπουργός Οικονομικών,Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Μιλώντας στον ραδιόφωνο 24/7, η Υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι "οι άνθρωποι με μπλοκάκι δεν υποχρεούνται να έχουν POS εφόσον κάνουν τις δοσοληψίες τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών".


"Θα υποχρεούνται να έχουν μηχανήματα για συναλλαγές οι επιτηδευματίες που παρέχουν υπηρεσίες σε πολίτες", πρόσθεσε ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διευκρίνιση, από το υπουργείο, τις επόμενες μέρες.


Συγκεκριμένα ανέφερε : «Στις περιπτώσεις που φορολογούνται με μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή εκεί που συντρέχουν οι λόγοι των μισθωτών υπηρεσιών, σ’ αυτήν την περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν POS. Οι άνθρωποι που έχουν μπλοκάκι, δηλαδή αυτοί που έχουν εργασία σε 2 ή 3 εργοδότες, γιατί είναι διαφορετικό για το Υπουργείο Εργασίας, διαφορετικό για το Υπουργείο Οικονομικών, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοί, δεν υποχρεούνται να έχουν POS. Εφόσον η εργασία τους είναι με επιχειρηματίες και μπορούν να κάνουν τις δοσοληψίες μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σ’ αυτή την περίπτωση, αποδεικνύεται δηλαδή η πληρωμή τους μέσω των λογαριασμών οπότε δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει το POS. Το POS είναι για τις περιπτώσεις που υπάρχει καταναλωτής ή υπάρχει παροχή υπηρεσίας με τους πολίτες.»_____________________________________
πηγή : enikomania.gr
_____________________________________
Σ.Κ.

 

Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment