ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!
 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
 

Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://filoiypervasi-pireas.blogspot.gr/2016/11/blog-post_882.html

 
Πλειστηριασμοί αλά ισπανικά


Με το μοντέλο της Ισπανίας και αρχής γενομένης το Σεπτέμβριο, ανοίγει επισήμως η ηλεκτρονική αγορά πλειστηριασμών. Στο εξής, δεν θα χρειάζεται να παραπέμπει η Τράπεζα το ακίνητό σας στο ειρηνοδικείο και να υφίσταται την «συναισθηματική» ή άλλη πίεση, ενώπιον μάλιστα τηλεοπτικών καναλιών, προκειμένου να βρει άκρη με το δάνειό της....


Μέσα από το internet, θα διενεργούνται πλειστηριασμοί ακινήτων, δανειοληπτών που κυρίως λόγω άρνησης και όχι κατ΄ανάγκη λόγω πραγματικής αδυναμίας, αδιαφορούν πλήρως να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Μάλιστα, η διενέργεια πλειστηριασμών διαδικτυακά αναμένεται να αυξήσει τόσο το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών, όσο και τις προσφερόμενες τιμές, άρα, κατ’ επέκταση και τα προσδοκώμενα τραπεζικά έσοδα, από μία «τελειωμένη υπόθεση» δανείου.

Τραπεζικοί παράγοντες εξηγούν στο news247 ότι μέσω της διαδικασίας αυτής, θα αυξάνεται δυνητικά η μέση τιμή των ακινήτων, ίσως και κατά 30% υψηλότερα, από ότι θα συνέβαινε μέσω της παραδοσιακής διαδικασίας πλειστηριασμών κι αυτό, διότι αναλογικά, θα υπάρχει μία αντίστοιχη κλιμακούμενη ζήτηση.

Εξάλλου , εκεί στοχεύει και το σκεπτικό της πολύ πρόσφατης πρωτοβουλίας της Τράπεζας Πειραιώς, που διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για ακίνητά της ( δηλαδή, ακίνητα από καταγγελθέντα δάνεια που ήδη της ανήκουν).

Το σύστημα που καλείται να υποστηρίξει ηλεκτρονικά τους πλειστηριασμούς θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει λογικά από Σεπτέμβριο και για ένα πρώτο διάστημα προσαρμογής, θα τεστάρεται. Οι τράπεζες προσδοκούν σε σημαντική ανάκτηση ποσών από καταχρεωμένα και μη εξυπηρετούμενα χαρτοφυλάκια, κάτι βέβαια, που θα γίνεται σταδιακά, όσο διαπιστώνεται η εύρυθμη λειτουργία της πλατφόρμας.

Ετσι, σε δεύτερη φάση θα αρχίσει να βελτιώνεται ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών (NPEs), που περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια (NPEs).

To μοντέλο που θα υιοθετήσει η χώρα μας, το δανείζεται από την Ισπανία, η οποία έχει αντίστοιχη εμπειρία. Οταν ξέσπασε η κρίση στην αγορά ακινήτων στην Ιβηρική, με τις ισπανικές τράπεζες να βρίσκονται με ένα «βουνό» ακινήτων με πιεσμένες τιμές, η λύση που προκρίθηκε και τελικά «δούλεψε» ήταν οι πλειστηριασμοί ακινήτων ηλεκτρονικά και διαδικτυακά. Οι τιμές ανέβηκαν πράγματι πάνω από 25-30%, σε μέσα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς υλοποίησε με επιτυχία στο τέλος Ιουνίου, την πώληση 29 ακινήτων της, μέσω δημοπρασίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και συγκεντρώνοντας το ποσό των 3 εκατ ευρώ. Ενδεικτικό ήταν ότι 230 φυσικά και νομικά πρόσωπα ενδιαφέρθηκαν για τη δημοπρασία, ενώ εγκρίθηκαν παραπάνω από 150 υποψηφιότητες.

____________________________________
πηγη: news247.gr

____________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment