ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΦΟΡΟΥΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ !

ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΦΟΡΟΥΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ !

ΜΕ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

50-70 ΔΙΣ ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 


Στη δημοσιοποίηση των πληροφοριών σχετικά με τους φόρους που πληρώνουν σε κάθε χώρα πρέπει να προχωρούν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.Αυτό ορίζει το σχέδιο της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη 4 Ιουλίου.

Οι Επιτροπές Οικονομικών και Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν συμφωνήσει νωρίτερα φέτος, επί της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα υποχρεώνει τις πολυεθνικές με κύκλο εργασιών άνω των 750 εκατ. ευρώ σε διεθνές επίπεδο να δημοσιοποιούν πληροφορίες σχετικά με τους φόρους που καταβάλλουν σε κάθε χώρα.

Τα μέλη των επιτροπών υπερψήφισαν επίσης ορισμένες εξαιρέσεις σε περίπτωση που υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν στις εμπορικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων. Οι δύο εισηγητές ωστόσο, Hughes Bayet (Σοσιαλιστές, Βέλγιο) και Evelyn Regner (Σοσιαλιστές, Αυστρία), θα καταθέσουν τροπολογίες προκειμένου να επιβληθούν χρονιά όρια στο διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διεκδικούν μια τέτοια απαλλαγή/εξαίρεση.

Η νομοθεσία αποσκοπεί στην αύξηση της διαφάνειας, παρέχοντας στο κοινό μια σαφέστερη εικόνα των φόρων που καταβάλλουν οι πολυεθνικές. Αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων, η οποία εκτιμάται ότι κοστίζει ετησίως στις ευρωπαϊκές χώρες 50-70 δισ. ευρώ από χαμένα φορολογικά έσοδα.

Μετά την ψηφοφορία επί των τροπολογιών, οι ευρωβουλευτές θα αποφασίσουν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Eυρωπαίους υπουργούς.
Η νομοθεσία αποσκοπεί, όπως αναφέρει το taxheaven.gr στην αύξηση της διαφάνειας, παρέχοντας στο κοινό μια σαφέστερη εικόνα των φόρων που καταβάλλουν οι πολυεθνικές. Αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων, η οποία εκτιμάται ότι κοστίζει ετησίως στις ευρωπαϊκές χώρες 50-70 δισ. ευρώ από χαμένα φορολογικά έσοδα.


___________________________________
ΠΗΓΗ : enikomania.gr
___________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment