ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ !!!

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ !!!
 

ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ
 

Έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτοι τέλεσης του κακουργηµατικού χαρακτήρα αδικήµατος της ψευδούς βεβαίωσης !!!Σε νέους ποινικούς μπελάδες βάζει το ζεύγος Παπαντωνίου – Κουράκου η πώληση του υπερπολυτελούς ακινήτου τους στη Σύρο, η οποία , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εισαγγελέων που την ερευνούν, έγινε με φορολογικές ενημερότητες τις οποίες δεν έπρεπε να πάρουν από την ΔΟΥ Κηφισιάς.

Ηδη κλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης του κακουργηµατικού χαρακτήρα αδικήµατος της ψευδούς βεβαίωσης, σχετικά µε τις δύο φορολογικές ενηµερότητες που πήραν από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσουν πριν από έναν χρόνο το πολυτελές ακίνητο. Το ακίνητο είχε αγοράσει το 2002 η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Η χορήγηση των ενημεροτήτων, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές που διενεργούν έρευνα είναι προβληματική καθώς το ζευγάρι φέρεται να είχε αρρύθμιστες οφειλές στην εφορία. Εξ' αυτού του λόγου (όπως είχε γράψει το capital.gr) διενεργείται πειθαρχική έρευνα στην εφορία, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας ελέγχονται και υπάλληλοι της ∆ΟΥ Κηφισιάς.

Το σκεπτικό είναι πως αφενός θα έπρεπε να είχε δεσμευθεί το ακίνητο ελέω των οφειλών ή να δεσμευθεί το τίμημα για την εξυπηρέτηση αυτών των οφειλών. Παραμένει δε άγνωστο αν αυτά τα χρήματα πήγαν απευθείας στο εξωτερικό ή έμειναν σε ελληνική τράπεζα.

Η έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Εκτός από αυτή τη δικογραφία, που µε τις εξηγήσεις των εµπλεκοµένων θα κλείσει, η Εισαγγελία κατά της ∆ιαφθοράς διερευνά επίσης και το εάν η πώληση του ακινήτου (που φέρεται να κόστισε 1 εως 1,5 εκατ.) ήταν εικονική.


 

________________________________
πηγη: capital.gr
________________________________
Σ.Κ.  
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment