ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ "ΔΩΡΕΑΝ" ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ "ΔΩΡΕΑΝ" ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ 

ΝΕΑ 'ΕΦΑΡΜΟΓΗ' 

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !
Ξεχάστε τις προμήθειες και τις καθυστερήσεις στις διατραπεζικές μεταφορές. Τώρα, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σας, μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα στους φίλους και γνωστούς σας άμεσα και –το κυριότερο– δωρεάν.

Χάρη στο νέο πληροφοριακό σύστημα IRIS, η Τράπεζα της Ελλάδος συγκεντρώνει τα στοιχεία των καταθετών και εγγυάται ασφαλείς συναλλαγές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εξουσιοδοτήσετε την τράπεζα της επιλογής σας για να δηλώσει έναν λογαριασμό σας στο IRIS, στον οποίο θα λαμβάνετε τα χρήματα που σας στέλνουν οι άλλοι μέσω της νέας υπηρεσίας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει όταν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο internet banking ή στο mobile banking να κάνετε εγγραφή στο IRIS –ουσιαστικά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η νέα υπηρεσία εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα τραπεζικά εμβάσματα, αφού:

  • Δεν χρεώνεστε για μεταφορές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών. Εάν χρησιμοποιήσετε τους παραδοσιακούς τρόπους μεταφορών (έμβασμα στο γκισέ ή e-banking), μπορεί να χρεωθείτε από 4 ευρώ (e-banking) έως 15 ευρώ (ταμείο).
  • Η μεταφορά γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Μέχρι πρότινος, το νωρίτερο που μπορούσαν να μεταφερθούν χρήματα σε λογαριασμό άλλης τράπεζας ήταν η μία εργάσιμη ημέρα, αν και συνήθως χρειάζονται δύο εργάσιμες.
  • Δεν χρειάζεστε το IBAN του παραλήπτη. Εφόσον ο παραλήπτης έχει κάνει εγγραφή στο IRIS, αυτό σημαίνει ότι έχει δηλώσει το IBAN του λογαριασμού του όπου θέλει να λαμβάνει τα χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τον παραλήπτη από τις επαφές του τηλεφώνου σας.Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη νέα εφαρμογή

Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν εντάξει στις υπηρεσίες τους τη νέα δυνατότητα άμεσης μεταφοράς χρημάτων από το κινητό:
Για να στείλετε χρήματα:


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είστε εγγεγραμμένος χρήστης στην υπηρεσία IRIS. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής για κάθε τράπεζα, επιλέγετε τον γνωστό σας όπου θέλετε να στείλετε τα χρήματα από τον τηλεφωνικό σας κατάλογο. Σημειώνεται ότι για τις μεταφορές μέσω IRIS υπάρχει ανώτατο όριο 500 ευρώ.

Για να πάρετε χρήματα:


Επίσης θα πρέπει να έχετε γραφτεί στο IRIS. Μόλις σας μεταφέρουν τα χρήματα, λαμβάνετε γραπτό μήνυμα στο κινητό σας (SMS) που σας ενημερώνει για το ποσό και τον αποστολέα
.


__________________________________________
ΠΗΓΗ : insider.gr
__________________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment