ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ «ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» (ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ + ΝΟΜΟΣ ΔΕΝΔΙΑ) ΥΨΟΥΣ 15,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ «ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» (ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ + ΝΟΜΟΣ ΔΕΝΔΙΑ) ΥΨΟΥΣ 15,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ...
ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ .......
ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ  ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ...

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΟΥΝ 100.000 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2018 .... 


ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙΤΕ - ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ 

ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ 
ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
 

Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://filoiypervasi-pireas.blogspot.gr/2016/11/blog-post_882.html 


ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ.... !

(ΔΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ).    

ΣΤΗΝ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ" ΕΝΑΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - 
ΔΕΝ ...ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ ! 

________________________________  


Την επίσπευση της δικαστικής εκδίκασης υποθέσεων που αφορούν δάνεια, τα οποία έχουν ενταχθεί σε καθεστώς νομικής προστασίας ζητά εμμέσως πλην σαφώς η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να απελευθερωθούν κεφάλαια που με τη σειρά τους θα μπορούσαν να διοχετευθούν στις υγιείς επιχειρήσεις.


Το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς νομικής προστασίας ανέρχονται σε 15,2 δισ. ευρώ -εκ των οποίων τα 8,5 δισ. ευρώ είναι καταγγελμένα- και για τα οποία εκκρεμεί η έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

Πρόκειται για κόκκινα δάνεια, οι δανειολήπτες των οποίων έχουν βρει «καταφύγιο» έως ότου βγει η τελική απόφαση στις διατάξεις του νόμου 3869/2010 (σ.σ. γνωστός ως νόμος Κατσέλη) και στον ν. 4307/2014 (σ.σ. νόμος Δένδια).

Η πρώτη κατηγορία αφορά φυσικά πρόσωπα με δάνεια στεγαστικά και καταναλωτικά, ενώ στη δεύτερη κατηγορία εμπίπτουν μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα στεγαστικά δάνεια που έχουν υπαχθεί σε νομική προστασία ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ, τα καταναλωτικά διαμορφώνονται στα 3 δισ. ευρώ, ενώ οριακά πάνω από 3 δισ. ευρώ είναι τα επιχειρηματικά.

«Γκάζι» στην εκδίκαση υποθέσεωνΠάντως τους τελευταίους μήνες παρατηρείται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, μία τάση επίσπευσης της εκδίκασης των υποθέσεων, κυρίως όσον αφορά στις περιπτώσεις που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι δανειολήπτες πληρούν τα κριτήρια και ποιοι κάνουν κατάχρηση των διατάξεων προστασίας και αποκρύπτουν οικονομικά τους στοιχεία τόσο από τις φορολογικές αρχές όσο και από τις τράπεζες.

Η εμπροσθοβαρής εξέταση των αιτήσεων είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του νόμου, που υποχρέωσε τα Ειρηνοδικεία να επισπεύσουν κατά μία 3ετία τον χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι για το τρέχον αλλά και το επόμενο έτος (σ.σ. 2018) αναμένεται να εκδικασθούν 100.000 υποθέσεις του νόμου Κατσέλη από το σύνολο των 170.000 αιτήσεων. Έως σήμερα έχουν εκδικαστεί πάνω από 50.000 υποθέσεις και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, 1 στις 3 απορρίπτεται από τον δικαστή καθώς πρόκειται για επιτήδειο «στρατηγικά κακοπληρωτή».

Σε όσες περιπτώσεις ο δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις, η απόφαση του δικαστηρίου οδηγεί σε κούρεμα του δανείου, ανάλογα με το είδος αυτού αλλά και τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη.Για παράδειγμα, στα στεγαστικά δάνεια οι πλείστες των υποθέσεων που έχουν εκδικασθεί οδήγησαν σε κούρεμα της οφειλής κατά 25% μέσο όρο ενώ το ποσοστό σκαρφαλώνει στο 65% για τα καταναλωτικά δάνεια και εφόσον ο δανειολήπτης αποδεδειγμένα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, με βάση το μηνιαίο εισόδημά του, στην εξυπηρέτηση του δανείου.


___________________________________

Πηγή: Euro2day.gr
___________________________________
Σ.Κ. 

 

Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment