ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ VENETO BANCA ΚΑΙ BANCA POPOLARE DI VICENZA !!!

ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ VENETO BANCA ΚΑΙ BANCA POPOLARE DI VICENZA !!!
 

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ
 

Απόφαση της ΕΚΤ !!!Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκρινε χθες ότι οι τράπεζες Veneto Banca και Banca Popolare di Vicenza έχουν πτωχεύσει ή ενδέχεται να πτωχεύσουν, καθώς οι δύο τράπεζες έχουν επανειλημμένως παραβιάσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις που έχουν τεθεί από τις εποπτικές αρχές.

Η ΕΚΤ σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έδωσε χρόνο στις τράπεζες για να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους, αλλά οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις για το πώς θα κινηθούν προς τα μπρος.

Ως συνέπεια, η ΕΚΤ έκρινε ότι οι δύο τράπεζες βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης ή ενδέχεται να πτωχεύσουν και ενημέρωσε το Ενιαίο Συμβούλιο Εκκαθάρισης (SRB), το οποίο έκρινε ότι οι όροι για τις ενέργειες εξυγίανσης των δύο τραπεζών δεν έχουν εκπληρωθεί. Οι τράπεζες θα τεθούν υπο εκκαθάριση με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ιταλικό πτωχευτικό δίκαιο.
____________________________________
πηγη: capital.gr

____________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment