ΕΦΟΡΙΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ !!!

ΕΦΟΡΙΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ !!!
 

ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ 14.500 ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
 

Τα συνεργεία ελέγχου θα μαθαίνουν τελευταία στιγμή προορισμούς και στόχους !!!

Ένα μεγάλο κόλπο ετοιμάζουν οι επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κλειδωμένο αρχείο με 14.500 ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν σε Αιγαίο και Αργοσαρωνικό, με έμφαση προφανώς στις τουριστικές περιοχές.

Η μυστικότητα ήταν τέτοια, που για πρώτη φορά στην λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν θα γνωρίζει κανένας το πότε, το που και ποια συγκεκριμένα μαγαζιά θα αφορά ο έλεγχος. Το σχέδιο είναι απόρρητο και καλά προσεγμένο.

Είναι γνωστό ότι μέχρι και σήμερα, πάντα οι έλεγχοι γίνονταν γνωστοί, με αποτέλεσμα να είναι όλοι σωστοί, μέχρι οι ελεγκτές να φύγουν από την εκάστοτε περιοχή

Πλέον, όπως αναφέρει και η «Καθημερινή», η ενημέρωση στους ελεγκτές θα γίνεται μόλις λίγες ώρες πριν τον έλεγχο των μαγαζιών – επιχειρήσεων, αν τα συνεργεία ελέγχου ξεκινούν από την πρωτεύουσα και μόλις λίγα λεπτά πριν, αν τα συνεργεία αυτά, είναι τοπικά.

Φυσικά, μπορεί οι Αθηναίοι ελεγκτές να γνωρίζουν λίγες ώρες πριν τον τόπο προορισμού τους, αλλά δεν θα γνωρίζουν και ποια μαγαζιά θα επισκεφτούν. Έτσι, όπως αναφέρει ένα ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, οι διαρροές θα περιοριστούν σημαντικά και φυσικά τα κέρδη για το Δημόσιο θα είναι πολλά περισσότερα.

Πάντως, υπάρχει η γενικότερη εκτίμηση, ότι μετά και από την καμπάνια που έχει γίνει, οι περισσότεροι θα έχουν συμμορφωθεί έτσι και αλλιώς, αφού κανείς δεν θα ρισκάρει να κλείσει το μαγαζί του για 48 ώρες τουλάχιστον, με ορατό το ενδεχόμενο και των δέκα ημερών.

Άλλη μία μεγάλη διαφορά σχετικά με το παρελθόν, είναι ότι αφού γίνει ο έλεγχος, αν εντοπιστούν παραβάσεις, τότε θα ξεκινήσει κάποιο άλλο συνεργείο να ελέγχει και την κατάσταση των προηγούμενων χρόνων, τα οποία θα είναι από τρία έως πέντε.
____________________________________
πηγη: mononews.gr

____________________________________
Σ.Κ.
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment