ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΑΚΟΕ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΑΚΟΕ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!


ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ 


ΠΑΚΟΕ
Η λίστα με τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες στην Αττική. Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες 
για κολύμπι, επιβλαβείς και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με υψηλές συγκεντρώσεις ρυπογόνων 
παραγόντων !!!

Ποιες παραλίες είναι κατάλληλες για να κολυμπήσουμε και ποιες όχι


Την έρευνα διεξήγαγε όπως κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ). Τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε 163 πολυσύχναστες παραλίες εντός και εκτός Αττικής, είναι άκρως ανησυχητικά.
Συγκεκριμένα, 98 (60,12%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 65 (39,87%) είναι ακατάλληλες Σε ότι αφορά στην Αττική, 75 παραλίες είναι επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, ενώ μόλις 88 κρίνονται κατάλληλες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ, από τις 16 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣΟι δειγματοληψίες γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄ αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm . Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις. 0 πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, ανέφερε στο star.gr «Φέτος οι θάλασσες του Αργοσαρωνικού, Κορινθιακού και Ευβοϊκού ήταν λίγο πιο μολυσμένες σε σχέση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται στο ότι τον τελευταίο καιρό είχαμε πάρα πολλές βροχές οι οποίες κατέβασαν από βουνά, ποτάμια και ρυάκια πολύ βρώμα και αιωρούμενα σωματίδια. Φαίνεται ότι πολλές παραλίες -ιδιαίτερα στον Πειραιά- καθώς επίσης και παραλίες οι οποίες είναι επώνυμες και ο κόσμος πληρώνει κάποιο αντίτιμο για να μπει μέσα, είναι μολυσμένες με κολοβακτηρίδια, εσερίχια κόλι και εντερόκοκκους. Ιδιαίτερα οι εντερόκοκκοι και η εσερίχια κόλι είναι παθογόνα μικρόβια τα οποία επιδρούν αρνητικά στη δημόσια υγεία και απειλούν ιδιαίτερα τις γυναίκες, καθώς μπορούν να προκαλέσουν κολπίτιδες, σαλπιγγίτιδες και άλλα που δύσκολα θεραπεύονται. Η ουσία είναι μία: ότι εμείς μετρήσαμε 163 παραλίες και διαπιστώθηκε ότι περίπου το 40% αυτών, είναι επικίνδυνες και ακατάλληλες για κολύμπι. Επειδή όμως πολλά σημεία είναι κατάλληλα για κολύμβηση, καλό θα είναι το κοινό να ενημερώνεται για το ποια είναι αυτά»!
______________________________________________
ΠΗΓΗ
http://www.lifo.gr/now/greece/150058

_______________________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment