ΣΤΟΝ «ΠΑΓΟ» Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ...

ΣΤΟΝ «ΠΑΓΟ» Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ...


ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ 

"ΓΕΝΝΑΙΑ" ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙ ΕΦΟΡΙΕΣ  ! 


ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ... 
 


Αναβολή παίρνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για «γενναία» ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκατομμυρίων πολιτών προς τις εφορίες, αφού κυβέρνηση και δανειστές περιμένουν πρώτα να δουν πώς θα λειτουργήσει στην αγορά ο νέος νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Προς το παρόν, στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα υπάγονται μόνο οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, με το υπουργείο Οικονομικών να σκοπεύει να επεκτείνει την εφαρμογή του και στα νοικοκυριά.

Ποιες ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα

Σήμερα οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ενώ παραμένουν στις 100 δόσεις όσοι είχαν ενταχθεί με το προηγούμενο καθεστώς.

Αν και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε δηλώσει πρόσφατα ότι είναι μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης να υπάρξει μια επιπλέον διευκόλυνση σε χιλιάδες οφειλέτες, ωστόσο μέχρι στιγμής οι δανειστές αρνούνται πεισματικά να ανάψουν το πράσινο φως ακόμη και σε μια ρύθμιση των 36 δόσεων.

Τις αδυναμίες του συστήματος αναζητά η ΑΑΔΕ

Παράλληλα, τους σημαντικότερους κινδύνους φορολογικής συμμόρφωσης επιχειρεί να καταγράψει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την είσπραξη εσόδων και κυρίως να φρενάρει τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία ήδη ξεπερνούν τα 95 δισ. ευρώ.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής συγκρότησε 14μελή ομάδα εργασίας η οποία αναλαμβάνει την κατάρτιση προγράμματος συμμόρφωσης, το οποίο θα περιγράφει τους σημαντικότερους κινδύνους που σχετίζονται με την υποβολή δηλώσεων, την ορθή δήλωση της φορολογητέας ύλης και την εμπρόθεσμη είσπραξη των οφειλόμενων ή καταλογιζόμενων ποσών

Η ανάλυση αυτή θα συμβάλει στον προσδιορισμό και στην ανάλυση συμπεριφορών που οδηγούν σε μη συμμόρφωση. Στη βάση αυτή η ομάδα θα καταγράψει και θα προτείνει τρόπους και ενέργειες αντιμετώπισης κάθε περίπτωσης κινδύνου μη συμμόρφωσης.

Η ανάλυση θα περιλαμβάνει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις και η κατηγοριοποίηση των φορολογουμένων θα γίνει με βάση το εισόδημα και τον αποδιδόμενο φόρο, το δηλούμενο και αποδιδόμενο ΦΠΑ, την περιουσία τους και τον αποδιδόμενο ΕΝΦΙΑ.
Για τον προσδιορισμό των κινδύνων θα αναλυθούν στοιχεία από τις αρμόδιες φορολογικές διευθύνσεις σχετικά με τη συμμόρφωση, τα αποτελέσματα των ελέγχων, τα αποτελέσματα της αναγκαστικής είσπραξης και οτιδήποτε σχετικό απαιτηθεί κατά την εκτέλεση του έργου της ομάδας.


____________________________________
ΠΗΓΗ : insider.gr
____________________________________
Σ.Κ. 

 

Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment