ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΒΡΟΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΒΡΟΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!! 

MONEYVAL
 

Η MONEYVAL, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έργο της είναι η καταπολέμηση του «ξεπλύματος» βρόμικου χρήματος και ο περιορισμός της χρηματοδότησης, μέσω αυτού, της τρομοκρατίας, ξέμεινε από… λεφτά και αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας και συνέχισης της λειτουργίας της !!!

«Πρέπει να διατεθούν επαρκείς πόροι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς και όχι μόνον υποχρεώσεις μας, στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε ο πρόεδρος της MONEYVAL Daniel Thelesklaf, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για το 2016 στο Στρασβούργο.

Για να καταδείξει το πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της λειτουργίας της MONEYVAL, που τυγχάνει διεθνούς αναγνωρίσεως και αποδοχής του έργου της, ο πρόεδρος της ανέφερε, όχι χωρίς λόγο, ότι οι πολυάριθμες φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Ευρώπη το 2016, αποδεικνύουν ότι είναι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη περικοπής των εσόδων της τρομοκρατίας που προέρχεται από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ωστόσο, υπογράμμισε, από τις εκθέσεις που συντάξαμε την χρονιά που πέρασε και αφορούσαν τα 34 κράτη-μέλη της Επιτροπής (σ.σ. η Ελλάδα δεν έχει αποδεχθεί ακόμη τον έλεγχο της MONEYVAL), διαπιστώθηκε ότι «εκτός από το ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν διερευνούν και δεν διώκουν επαρκώς όλες τις μορφές νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεν υφίστανται και πρακτικές δίωξης και καταδίκες για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Η MONEYVAL ευελπιστεί να συνεχίσει το έργο της, ως διεθνώς αναγνωρισμένος και σημαντικός παγκόσμιος παράγοντας στο παγκόσμιο δίκτυο φορέων καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είπε ο Daniel Thelesklaf, συμπληρώνοντας όμως, ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται …λεφτά!
______________________________________
πηγη: zougla.gr

______________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment