ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ COPY PASTE ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ !!!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ COPY PASTE ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ !!!ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 10/5/2017


Στο στόχαστρο ποινικής έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τέθηκαν δύο αποφάσεις του 

Πρωτοδικείου, που δικαιώνουν τράπεζα, κατά της 
οποίας είχαν προσφύγει επενδυτές ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζοντας ολόιδιο σκεπτικό, 
αν και εκδόθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και από διαφορετικές συνθέσεις !!!
Η υπόθεση έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από αναφορά- καταγγελία του δικηγόρου που εκπροσωπεί τους εν λόγω ομολογιούχους, κ. Γιάννη Κυριακόπουλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με την αναφορά του δικηγόρου, οι υπό έρευνα αποφάσεις εμφανίζουν απόλυτα ίδιο σκεπτικό, με το οποίο απορρίπτονται οι δύο αγωγές αποζημίωσης ομολογιούχων που έχουν στραφεί κατά την ίδιας τράπεζας. Οι δύο αποφάσεις εκδόθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Ο καταγγέλλων τονίζει, πως στα επίμαχα σημεία, οι δύο αποφάσεις είναι πιστά αντίγραφα η μία της άλλης.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο κ. Κυριακόπουλος, «δεν μπορούμε να δεχτούμε να βγαίνουν αποφάσεις “copy-paste” για υποθέσεις που αφορούν εντελώς διαφορετικά πραγματικά περιστατικά και ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το ζήτημα». Ο δικηγόρος παράλληλα τονίζει, πως εάν χρειαστεί θα υποβληθούν για την υπόθεση αυτή προσφυγές και ενώπιον των ευρωπαϊκών αρχών.

Να σημειωθεί ότι οι αγωγές αφορούν ζημιωθέντες κατόχους ελληνικών ομολόγων κατά την διαδικασία «Οικειοθελούς Ανταλλαγής Ομολόγων του Ιδιωτικού Τομέα» (Private Sector Involvement – «PSI») το 2012. Οι ενάγοντες, βάσει του ελληνικού και διεθνούς δικαίου, στρέφονται κατά των φορέων που κατέχουν κρατικά ομόλογα, δηλαδή κατά των τραπεζών από τις οποίες τα προμηθεύτηκαν. Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα(από το 37:00 και μετά) από την εκπομπή της Υπέρβασης στις 10/5/2017:

 


_____________________
πηγη: enikonomia.gr
_________________

Σ.Κ.
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment