ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ !!!

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ !!!

ΚΛΕΨΑΤΕ - ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ - 

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ - ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ
 

Τουλάχιστον τώρα ΣΚΑΣΤΕ, αντί με τα λόγια σας 
να προτρέπετε καθημερινά τους Έλληνες στην τρομοκρατία!!!
 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ : 
http://filoiypervasi-pireas.blogspot.gr/2017/05/blog-post_495.html
 Αμετανόητος πάλι ο Ε. Βενιζέλος, έγραψε βιβλίο για το καταστροφικό PSI+ και χωρίς ίχνος ντροπής παριστάνει τον... εθνοσωτήρα !!!


Από τον
Σπύρο Γκουτζάνη


Δοξάστε με!» θα μπορούσε να είναι εναλλακτικά ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του υπερφίαλου πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου «Μύθοι και αλήθειες για το δημόσιο χρέος 2012-2017».«Αλήθειες» είναι όσα έγιναν επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών και κυρίως το PSI, που κατά τον κ. Βενιζέλο ήταν καλά καμωμένα, με την έννοια ότι ήταν οι βέλτιστες επιλογές ή ότι ήταν οι μόνες δυνατές επιλογές, με δεδομένους τους περιορισμούς που είχε η χώρα διεθνώς και εντός της Ε.Ε.

«Μύθοι» είναι η κριτική που ασκήθηκε στο καταστροφικό PSI, το οποίο βύθισε τα ασφαλιστικά ταμεία και μετέτρεψε το ελληνικό χρέος από χρέος προς ιδιώτες σε χρέος προς κράτη, και το υπήγαγε στο Αγγλικό Δίκαιο, στερώντας έτσι μακροπρόθεσμα από το Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επωφελούς διαχείρισής του. Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται με θράσος ότι η απαξίωση του PSI οφείλεται «στην οργανωμένη και εμπαθή δημαγωγία για να μη γίνει αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία το μέγεθος της μείωσης του ελληνικού χρέους που επιτεύχθηκε το 2012».
Υπερασπίζεται την επιχειρηματολογία των δανειστών και του κ. Σόιμπλε για το χρέος, ενώ απορρίπτει ως «σημασιολογική δημαγωγία» την εθνική επιχειρηματολογία για το επονείδιστο χρέος και τη διερεύνηση της διαγραφής του μέσω μιας διεθνούς διάσκεψης.
Φυσικά, ο κ. Βενιζέλος υπερασπίζεται τη δική του περίοδο από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το 2011 και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού συνέβαλε στην απομάκρυνση του εκλεγμένου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Αύξηση του χρέους

Παρομοίως, για τα δεινά της χώρας ευθύνονται «η αντιπολίτευση της περιόδου 2010-2015 και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. στη συνέχεια». Ο λαλίστατος κ. Βενιζέλος δεν εξηγεί γιατί, παρά τα αρνητικά του PSI, που δέσμευσαν τη χώρα για δεκαετίες, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε αντί να μειωθεί και συνεχίζει να είναι μη βιώσιμο. Υποστηρίζει ότι οφείλεται στο ότι δεν ολοκληρώθηκε το δεύτερο Μνημόνιο και δεν υλοποιήθηκαν οι παραμετρικές αλλαγές για το χρέος που αποφασίστηκαν μαζί με το PSI.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, για τη μη ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος και της πέμπτης αξιολόγησης ή για την αθέτηση των δεσμεύσεων των πιστωτών η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και ο Σόιμπλε δεν έχουν καμία ευθύνη. Ακόμη και γι' αυτά φταίνε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Επιχαίρει δε για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου μετά τον Ιούλιο του 2015, αποσιωπώντας τους εκβιασμούς των δανειστών και την απειλή εξόδου από την ευρωζώνη.

Συνολικά, το βιβλίο είναι μια συρραφή παλαιότερων τοποθετήσεων του κ. Βενιζέλου στη Βουλή, σε ημερίδες και άρθρα, για να δικαιώσει τις κυβερνήσεις 2011-2014 και να αποδώσει όλα τα δεινά της χώρας στον «δημοσιονομικό εθνικολαϊκισμό», όπως συλλήβδην χαρακτηρίζει κάθε κριτική. Φυσικά, έχει ξεχάσει την παλαιότερη φράση του, ότι «η Ελλάδα τελεί υπό δημοσιονομική κατοχή», προφανώς γιατί στη συνέχεια οι «κατοχικές δυνάμεις» έγιναν φίλιες στα χρόνια της δικής του αντιπροεδρίας.

____________________________________________________________
ΠΗΓΗ
http://www.dimokratianews.gr/content/74180/ey-venizelos-doxaste-me-ftaine-gia-ola-oi-alloi

____________________________________________________________
Σ.Κ.  
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment