ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ !!!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ !!!
 

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΤΙΣ 31/5 ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ
 

Έως τώρα έχουν βεβαιωθεί φόροι άνω των 200.000.000 ευρώ !!!Προς παράταση οδεύει η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. To υπουργείο Οικονομικών δέχεται βροχή αιτημάτων από φοροτεχνικούς για να δοθεί παράταση με το σκεπτικό ότι πολλοί πελάτες τους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους αλλά τα χρονικά περιθώρια για να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι πολύ περιορισμένα καθώς η ρύθμιση εκπνέει στις 31 Μαΐου.

Όπως υποστηρίζουν από το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης δεν θα ωφεληθούν μόνο οι φορολογούμενοι που θα προλάβουν να ενταχθούν αλλά και το δημόσιο που θα εισπράξει περισσότερα χρήματα.

Το σχέδιο πρότασης που επεξεργάζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προβλέπει την παράταση της ρύθμισης τουλάχιστον για έναν μήνα με αύξηση του συντελεστή προσαύξησης του φόρου. Αυτό θα είναι και το επιχείρημα προς τους θεσμούς.

Με την υφιστάμενη μορφή της ρύθμισης ο φορολογούμενος που αποκαλύπτει εθελοντικά εισόδημα που απέκρυψε στο παρελθόν καταβάλει φόρο που υπολογίζεται με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτος που δηλώνεται ότι αποκτήθηκε το εισόδημα προσαυξημένο με συντελεστή τουλάχιστον 10%. Η πρόταση παράτασης θα προβλέπει προσαύξηση του συντελεστή τουλάχιστον στο 12% ή και υψηλότερα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι η παράταση της ρύθμισης είναι επιβεβλημένη καθώς εισπρακτικά "πηγαίνει πολύ καλά". Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν το συνολικό ποσό πρόσθετων φόρων που έχει ήδη βεβαιωθεί με τη ρύθμιση ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα η εισπραξιμότητα της ρύθμισης είναι εξαιρετικά υψηλή καθώς οι φορολογούμενοι εντάσσονται σε αυτήν οικειοθελώς.

Η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων με τη μορφή που θεσμοθετήθηκε έγινε ρύθμιση συνολικής περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Και αυτό διότι προβλέπει την υποβολή δηλώσεων για κάθε είδος φορολογίας με την καταβολή μόνο του προβλεπόμενου φόρου και της προσαύξησης.

_________________________________
πηγη: capital.gr

_________________________________
Σ.Κ. 
Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment