ΣΟΚ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΑΔΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΣΟΚ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΑΔΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών τα ημερήσια κατασχετήρια να αυξηθούν σε 1.800 ανα τράπεζα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 !!!

Όλο και μεγαλύτερη πίεση δέχονται τόσο οι φορολογούμενοι με τα ληξιπρόθεσμα, όσο και το τραπεζικό σύστημα, το οποίο πρέπει καθημερινά, να τρέχει τουλάχιστον 1.600 ηλεκτρικά κατασχετήρια, ενώ αυξάνονται καθημερινά κατά πολύ οι κατασχέσεις.

Το σύστημα «Τειρεσίας», ήδη δέχεται ανά τράπεζα 1.300 ηλεκτρονικά κατασχετήρια, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 5.200 καθημερινά.

Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως λένε τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες, ζήτησε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τα ημερήσια κατασχετήρια να αυξηθούν σε 1.800 ανα τράπεζα, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017.

Αρχικά, οι υπεύθυνοι της Ένωσης απάντησαν πως είναι πρακτικά αδύνατο κάτι τέτοιο, αφού δεν έχει υλοποιηθεί το σύστημα των ηλεκτρονικών άρσεων των κατασχέσεων αλλά και των περιορισμένων ποσών τα κατάσχεσης».

Πάντως η ΕΕΤ, δέχτηκε, αν γίνεται, μια αύξηση κατά 300 κατασχετήρια, για αρχή. Όμως, οι “απαιτήσεις” της ΑΑΔΕ, δεν σταματούν εδώ. Το δεύτερο, είναι η όσο πιο γρήγορη απόδοση των ποσών που κατάσχονται, στο δημόσιο, ακόμη και εντός δέκα ημερών. Αυτό, θα πρόσθετε κι άλλες επιβαρύνσεις, καθώς τα συστήματα καθημερινών ροών και αποδόσεων ακόμα και πολύ μικρών ποσών δεν θα είναι έτοιμα πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Όχι, πάντως, για τις συστημικές τράπεζες.

Οι κινήσεις της ΑΑΔΕ, εν τω μεταξύ, δείχνουν να εναρμονίζονται με τα “θέλω” των δανειστών για τους μνημονιακούς στόχους και για τις κατασχέσεις και για τα έσοδα.
πηγη-περισσοτερα: mononews.gr
__________________________________

Σ.Κ.

Share on Google Plus

About ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ BLOG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment